Ministrul Agriculturii anunţă că la Sibiu, centrul de colectare a lânii din România, se va construi o instalaţie de spălare

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat luni că în localitatea Sadu se va construi o instalaţie de spălare a lânii, pentru că judeţul Sibiu este centrul de colectare a lânii din România, numai în 2018 strângându-se aici aproape 9.000 de tone.

"La Sibiu este, practic, centrul de colectare a lânii în România. Din întreaga cantitate de lână care s-a adunat la nivelul ţării, trei sferturi este aici, în această zonă. Şi spun că aici, la Sadu, cu Casa de Comerţ, vom construi o instalaţie de spălat lână, în aşa fel încât să crească valoarea lânii, pentru a putea câştiga fermierul", a declarat Daea.

Potrivit ministrului, "la Sibiu s-au colectat anul trecut în centrele acestea aproape 9.000 de tone de lână, ceea ce este o cantitate extraordinară".

Ministrul Petre Daea şi ministrul Turismului, Bogdan Trif, au fost prezenţi luni la deschiderea primei "brânzării" din municipiul Sibiu, de unde şi-au cumpărat diverse produse. Acesta este un magazin în care producătorii pot să îşi comercializeze marfa fără să achite nicio taxă. Chiria spaţiului unde se află "Brânzăria" este plătită de către Casa Română de Comerţ Unirea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel