Miniștri Transporturi - Dezvoltare. Dăncilă, propuneri lui Iohannis: Discuție telefonică

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă a trimis pe masa președintelui Klaus Iohannis de la Cotroceni propunerile pentru Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării. 

Rovana Plumb, interimar la Transporturi, și Eugen Teodorovici, interimar la Dezvoltare. Acestea sunt cele două propuneri ce au ajuns pe masa lui Klaus Iohannis. 

Cele două propuneri de miniștri interimari au plecat către Klaus Iohannis după ce a existat o discuție telefonică între premier și președinte. Se pare, potrivit Antena 3, că președintele ar fi acceptat telefonic cele două propuneri. 

Eugen Teodorovici și Rovana Plumb sunt propuși, prin urmare, ca interimari, după ce Klaus Iohannis a luat act, obligat de decizia CCR, de demisiile lui Paul Stănescu și Lucian Șova. 

Cum cele două ministere au rămas fără ministru și-n condițiile în care președintele nu acceptă propunerile Mircea Drăghici și Lia Olguța Vasilescu, premierul a făcut propuneri interimare, dar nu înainte de a-l suna pe președinte să-i solicite acceptul, transmite Antena 3. 

Vezi și: Olguța Vasilescu - Mircea Drăghici, decizie Iohannis

Ce spune Klaus Iohannis despre refuzul său


"Ieri am semnat decretele de revocare care au fost şi publicate. (...) Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de către primul ministru fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar şi de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză însă, până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru", a declarat Klaus Iohannis.

Până la acest moment, nu avem explicațiile ce au stat la baza refuzului președintelui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel