Ministerul Tineretului și Sportului (MTS). Grevă japoneză și proteste de stradă

Angajați de la Ministerul Tineretului și Sportului au intrat în grevă și pregătesc proteste de stradă, nemulțumiți de salariile mici. 

Andy Nagy, preşedintele Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că angajații de la MTS, ai cluburilor sportive municipale și direcțiilor județene pentru sport și tineret sunt nemulțumiți de remunerațiile foarte mici. Totodată, Nagy a declarat faptul că greva japoneză va fi urmată de pichetarea sediului Ministerului Muncii, la 28 martie.

Peste 70% dintre angajații de la MTS au salarii de 1300 de lei net

„Nemulţumirile noastre sunt de la începutul anului pentru că nu s-a aplicat Legea 153. Nu au fost efectuate corecţii pe salarii, astfel încât peste 70% dintre remuneraţiile angajaţilor sunt egalizate la 1.300 de lei net indiferent de vechime. Iar asta e ceea ce doare cel mai mult. Pentru că un coleg angajat de 1 an are acelaşi salariu cu cel care lucrează de 40 de ani. Discriminările salariale faţă de celelalte categorii bugetare sunt evidente şi tocmai de aceea am declanşat astăzi greva japoneză. Iar protestele noastre nu se vor opri aici. Tocmai am primit aprobarea din partea autorităţilor locale pentru un miting de protest. Pentru că până acum doamna ministru al Tineretului şi Sportului nu a făcut până acum nicio sedinţă cu angajaţii din minister. Nu a trecut ca alţi miniştri să îi cunoască pe angajaţi. A refuzat orice întâlnire, audienţă sau discuţie cu sindicatul", a menţionat Nagy.

Nagy: Este sclavie pur și simplu

La MTS există și întârzieri la plata salariilor. Andy Nagy e de părere că munca neplătită în zilele de sâmbătă și duminică, respectiv de sărbătorile legale este o formă de sclavie.

„În plus, trebuie să menţionez că nu au fost plătite salariile în data de 14 martie şi nici nu s-a comunicat o dată la care vor fi achitate. Nu s-a transmis nicio circulară, nimic. Am colegi care nu aveau bani de cartelă la metrou pentru a veni la muncă de dimineaţă. Aşa ceva nu e posibil. Cum nu e posibil ca zilele de weekend să nu fie plătite. Este sclavie pur şi simplu să nu fie plătită munca în zilele de sămbătă şi duminică, sărbătorile legale sau orele suplimentare", a adăugat Andy Nagy.

Printre celelalte revendicări ale Sindicatului Naţional Sport şi Tineret se mai numără: încadrarea angajaţilor diferenţiat în funcţie de studii, funcţii, răspundere, vechime sau complexitatea muncii; acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional; faptul că începând cu 1 ianuarie 2018 antrenorilor cu sportivi la lotul naţional le-au scăzut veniturile cu aproximativ 500 de lei; încadrarea în mod corespunzător a funcţiilor specifice (medic, asistent, kinetoterapeut, psiholog, masor, şofer, recepţioner, cameriste, profesor, antrenor); încadrarea caselor de cultură ale studenţilor în unităţi organizatoare de concerte şi spectacole, aplicarea regulamentului de sporuri la nivelul MTS şi al unităţilor subordonate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel