Vaccinul anti-COVID, gata în Rusia? Controverse: FAZA în care se află. ”Nu avem un medicament magic”

Ministerul Sănătății din Rusia spune că nu exista nici un motiv pentru întârzâierea înregistrării vaccinului COVID-19.

Epidemiologul șef al Ministerului Sănătății din Rusia, Nikolai Briko, a declarat că nu exista niciun motiv pentru întârzierea înregistrării vaccinului coronavirus și a subliniat că medicamentul va trece prin a treia etapă de testare pentru a identifica reacțiile adverse întârziate înainte de o utilizare în masă, transmite Interfax.

"Nu văd niciun motiv de amânare a înregistrării. Încă va exista o a treia fază. În prezent nu avem un medicament magic care să prevină sau să vindece boala. Este foarte important să utilizăm ceva care să protejeze persoanele cu risc ridicat de infecție. Sunt sigur că nu există încălcări în timpul înregistrării.", a declarat Brico pentru Interfax .

El a menționat că orice medicament sau vaccin trebuie testat pentru eficacitate și siguranță în trei etape. Fără aceste etape, un vaccin nu poate fi înregistrat.

"Nu aș numi vaccinul rus dezvoltat de Gamaleya Center ceva nou. Tehnologia prin care a fost creat a fost folosită de mult timp, de exemplu, atât vaccinul Ebola, cât și sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) au fost create la fel. Tehnologia este aceeași, bazată pe adenovirus, numai că în acest caz se folosește un antigen specific", a spus Briko.

Potrivit acestuia, vaccinul a trecut cu succes a doua etapă a testelor și a arătat siguranță într-un număr suficient de mare de voluntari. Faza a treia de testare urmează să fie făcută. Totodată, vaccinul ar urma să fie supravegheat și post-comercializare pentru a urmări efectele secundare neplăcute întârziate. Totuși, acesta nu a explicat de ce nu s-a așteptat și finalizarea celei de a treia faze a testării.

Anterior, Asociația Organizațiilor de Studii Clinice a solicitat Ministerului Sănătății din Rusia să amâne înregistrarea vaccinului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel