Ministerul Justiției: Anunț privind selecția candidaților desemnați în numele României pentru funcția de procuror european

Justiție
Justiție

În temeiul dispozițiilor din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.8 /2019 privind unele măsuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European (EPPO), publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.137 din 20 februarie 2019, Ministerul Justiției lansează procedura de selecție a candidaților desemnați în numele României pentru funcția de procuror european.

Cerințe pentru ocuparea funcției de procuror european


Poate fi desemnată candidat în numele României pentru funcția de procuror european persoana care îndeplinește următoarele condiții cumulative:

este cetățean român, cu domiciliul în România;

este procuror sau judecător cu o vechime în funcția de judecător sau procuror de minimum 15 ani;

este procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sau judecător cu grad profesional de curte de apel;

are experiență practică relevantă în sistemul judiciar românesc;

cunoaște la un nivel tehnic avansat limba engleză sau franceză (cunoașterea la nivel avansat a unei a doua limbi de circulație internațională reprezintă un avantaj).

Candidații pot depune dosarele până la data de 14 martie 2019, ora 17,30 la sediul Ministerului Justiției - Direcția Resurse Umane din strada Apolodor, nr. 17, sector 5 București etajul 2 camera 6 în format de hârtie și electronic (CD), prin poștă sau servicii de curierat, sau la adresa de e-mail [email protected], cu confirmare de primire.

Candidaturile transmise după această dată nu vor fi luate în considerare.

Dosarul de candidatură va cuprinde următoarele înscrisuri:


o scrisoare de candidatură în limba română și limbile engleză sau franceză;

un curriculum vitae european în limba română și limbile engleză sau franceză;

dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime prevăzute de lege precum și dovada gradului profesional deținut;

copii ale oricăror înscrisuri pe care candidații le apreciază ca relevante pentru a atesta experiența practică a acestora în sistemul judiciar românesc.

Candidații ale căror dosare au fost selectate vor participa la un interviu în fața unei comisii de selecție prezidată de ministrul justiției.

Interviul va avea loc în perioada 18 - 22 martie 2019 la sediul Ministerului Justiției din strada Apolodor nr. 17, sector 5 București și se va transmite în direct, audio-video, pe pagina de internet a Ministerului Justiției. Interviul are o durată de maximum 45 de minute/candidat.

Evaluarea candidaților se face pe baza aspectelor relevante rezultate din susţinerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experiența practică relevantă, precum şi a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa anterioară.

În cadrul interviului vor fi testate și cunoștințele de limbă engleză sau franceză ale candidaților.

În urma susținerii interviului, comisia selectează trei candidați, care vor fi incluși în lista cu trei candidaturi pe care ministrul justiției o va înainta Consiliului Uniunii Europene. Lista va fi publicată pe site-ul Ministerului Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel