Ministerul Culturii discuții cu organizațiile sindicale

Conducerea Ministerului Culturii și Identității Naționale a avut în ultimele săptămâni mai multe întâlniri cu reprezentanții organizațiilor sindicale din domeniul culturii, discutând despre problemele enunțate de aceștia. 

Ultima astfel de întâlnire a avut loc luni, 14 mai 2018, iar la aceasta au participat reprezentanții Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Muzeul Național de Istorie a României, ai Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media și ai Cartel ALFA.

Potrivit unui comunicat transmis de Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Muzeul Național de Istorie a României în urma întâlnirii de luni, 14 mai 2018, ”Ministrul Culturii și conducerea MCIN au arătat deschidere către un dialog real și constructiv pe marginea problemelor cu care se confruntă personalul din instituțiile muzeale și de gestionare a patrimoniului din România”.

Adoptarea Regulamentului cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal şi mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestuia pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „CULTURĂ" reprezintă o prioritate pentru Ministerul Culturii și Identității Naționale. Acesta se află în etapa finală a parcursului interministerial și va fi pus pe masa Guvernului în cel mai scurt timp posibil, se arată într-un comunicat al ministerului de resort. 

Dezbaterea problemelor salariale 

În ceea ce privește problemele salariale, reprezentanții ministerului continuă dialogul cu organizațiile sindicale, în vederea identificării unor soluții legislative care să reflecte importanța muncii pe care o desfășoară lucrătorii din domeniul muzeal și al patrimoniului cultural național, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în Anul Centenarului Marii Uniri și totodată Anul European al Patrimoniului Cultural.

Reamintim că vineri, 18 mai 2018, Ministerul Culturii și Identității Naționale și Federația Cultură și Mass-Media FAIR MediaSind au semnat un acord de colaborare în cadrul căruia sunt abordate toate aceste probleme.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel