Ministrul maghiar al Culturii din România a depus plângere la Parchet în cazul plăcuţei de pe statuia lui Matei Corvin

placuta-matei-corvin
placuta-matei-corvin

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional a depus, miercuri, o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca, cerând identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de amplasarea unei plăcuţe cu un citat din Nicolae Iorga pe statuia lui Matei Corvin din Cluj.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de minister, persoanele care au amplasat plăcuţa s-ar face vinovate de săvârşirea infracţiunii de distrugere a unui monument istoric, faptă sancţionată cu închisoare între unu şi zece ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional a depus o plângere penală la Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în vederea identificării persoanelor vinovate şi a stabilirii vinovăţiei acestora pentru săvârşirea unor fapte penale prevăzute de legea monumentelor istorice. În 23 mai 2011 a fost amplasată o plăcuţă la statuia lui Matei Corvin din Cluj-Napoca fără ca aceasta să fie prevăzută în avizul Ministerului Culturii de restaurare a monumentului. Vă solicităm să verificaţi dacă se întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de distrugere care se pedepseşte cu închisoare între unu şi zece ani”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii ministerului susţin că orice intervenţie la un monument istoric se face numai în baza unui aviz al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Citeşte şi:

Inscripţia de pe statuia lui Matei Corvin de la Cluj, acoperită cu lipici

DE CE inscripţia cu citatul din Iorga de pe grupul statutar “Matei Corvin” din Cluj naște tensiuni interetnice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel