Miniștrii se întorc în Guvern. Olguța Vasilescu: Nu e o înșelătorie

Miniștrii se întroc în Guvern după ce și-au retractat demisiile. Decizia a fost luată până la formarea unui nou Executiv, cel puțin așa susține Olguța Vasilescu.

„Guvernul României a picat ieri prin moțiune. Suntem obligați să asigurăm interimatul până la numirea unui nou guvern. Toți miniștrii și premierul vor rămâne în funcție. Nu e vorba de o înșelătorie: ne-am dat demisiile și acum am retractat.

(...)

De ieri suntem într-o altă logică a Constituției, nr. 85, care prevede că de la data când guvernul e demis de Parlament, premierul și miniștrii trebuie să asigure interimatul. Dacă Grindeanu rămânea în funcție trebuia să ne înlocuiască pe toți sau să numească alți miniștiri, lucru care nu s-a întâmplat.

Singura modalitate este aceea de a ne retrage demisiile până la investirea noului guvernului. Sunt ministere unde sunt blocaje”, a spus Olguța Vasilescu la Antena 3.

Totodată, ea a dat asigurări că nu i se va propune funcția de ministru, iar în cazul în care se va întâmpla acest lucru va refuza.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel