Mini-vila, soluţie ieftină pentru oraş. FOTO

foto: captura video youtube
foto: captura video youtube

O construcţie de câţiva metri pătraţi, un mini apartament practic, poate fi soluţia pentru oraşele supraaglomerate şi cu costuri ridicate.

O firmă de arhitectură și design din Helsinki a creat un tip de căsuțe compacte, dar cu etaj, ce reușesc să se încadreze aproape în întregime într-un loc de parcare. Ei au căutat o soluție la problema locuințelor mai ales în capitalele suprapopulate.

Aşadar, faceţi cunoştinţă cu TIKKU, căsuţa minune:

Mini vila Tikku 

Aceasta este o mini-vilă, având un etaj și o mansardă din sticlă şi ocupă doar 2,5 x 5 metri. Proiectul este realizat de Casagrande Laboratory și se doreşte să fie implementat la scară largă.

Construcţia este asamblată din module din lemn stratificat din clasa CLT și poate fi ridicată pe teren peste noapte în orice oraș al lumii. Nu există ciment sau cărămizi în structura casei. "De unde o maşină pleacă, Tikku poate să crească", spun inventatorii conceptului.

Primul prototip a fost instalat în Helsinki, la simpozionul Design Week 2017, chiar în faţa Atheneum-ului, în inima metropolei:

 Mini casa

La parter este un spaţiu ce poate funcționa ca birou sau living, etajul este decidat dormitorului, iar spațiul acoperit cu sticlă de la etaj poate fi o terasă sau o seră, aşa numita "green-house". Alimentarea cu energie electrică se realizează cu panouri solare, asigurându-i, astfel, independenţa energetică. Preţul prototipului este de 31.000 de lire sterline.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel