Lucian Mîndruţă, apel 112 Franţa. PAH: Pe bune? Rușinea cui?

Patrick André de Hillerin comentează asupra unei postări a lui Lucian Mândruţă, cel care povesteşte cum au intervenit autorităţile din Franţa în momentul în care el, epuizat după ce a mers cu bicicleta, a sunat la numărul de urgenţă de acolo pentru a i se acorda ajutor. 

"Haideți să vă arăt ceva ce este, din câteva puncte de vedere, revoltător. Citiți desfășurarea evenimentelor din cele trei capturi, pentru a înțelege enormitatea. Nu vă bazați doar pe concluziile mele, citiți și judecați voi. Eu am să vă spun doar ce văd eu revoltător:
Un cetățean imprudent, trecut de adolescență, se aventurează singur pe bicicletă pe un traseu pe care nu-l cunoaște, într-o țară străină. Nu-și ia nici măcar suficientă apă cu el pentru a se hidrata. Își supraestimează forțele, i se face rău, se panichează. Și sună la 112. Iar ăia vin: două (2) ambulațe și un elicopter. Repet: două ambulanțe și un elicopter.

Omul folosește o ambulanță pe post de taxi pentru bicicletă, cealată îi duce trupul prețios la analize.

Un om fără măsură, inconștient din punctul ăsta de vedere, provoacă folosirea unor resurse (INCLUSIV UN ELICOPTER, nene) care n-ar fi fost risipite dacă el nu era teribilist și megaloman, dacă își lua măcar suficientă apă cu el, dacă nu se credea superman.
Ei, și, totuși, ce găsește el să sublinieze în toată povestea? Că, probabil (fără să poată dovedi), în Olt, Vaslui, Dolj sau Constanța nu există oameni care să lucreze voluntari pe ambulanțe. După care vorbește despre rușine.

Pe bune, Lucian Mindruta? Rușinea cui. Tocmai ne povestești că ai cheltuit câteva mii de euro din bugetul unui stat doar pentru că ești tu teribilist, prost pregătit și te supraestimezi. A cui rușine? Sper că a ta, amice!

(Nu aveți voie să-l înjurați pe Lucian aici. Regula casei. Puteți să-i băteți obrazul. Aia da.)", scrie Patrick André de Hillerin pe pagina sa de Facebook.

Ce a povestit Lucian Mândruţă


Iată ce a povestit Lucian Mândruţă pe pagina sa de Facebook:

"Acum fix o saptamana am chemat 112 in Franta. Eram epuizat, dupa o zi lunga pe bicicleta, ramasesem fara apa si aveam dificultati sa respir. Si nu mai vazusem om de vreo jumatate de ora.

Am sunat. Au raspuns imediat.

- Ce probleme aveti?

- Respir greu, ma sufoc, ma doare pieptul...

- Unde sunteti?

- Intre satele Cutare si Cutare (nu stiam exact, imi aduceam aminte ultimul si destinatia). Pe drum, in padure. Nu e nimeni pe aici.

- Am inteles. Ramanem in telefon pana vine echipajul.

- Nu e nevoie, pot sa astept!

- Nu, ramanem cu dvs in telefon. Va intindeti pe jos, va relaxati.

- Bine, zic eu, ma intind.

Dupa care operatorul m-a tinut de vorba cam 4 minute. Cand am auzit prima sirena.

Repet: eram in creierii muntilor. In 4 minute a venit prima masina. In 8 a doua. In 12 minute a venit elicopterul cu medicul (cele doua ambulante aveau doar asistenti).

Bun. Am lasat bicicleta la una dintre ambulante, celalalta m-a dus la un spital pentru analize.

A doua zi m-am intors dupa bicicleta si am intrat in vorba cu doamna care ajunsese prima la mine.

Asa am aflat ca nu era de meserie medic si nici macar asistent. Era voluntar SMURD (ma rog, Pompiers-Sapeurs se numeste la ei). Avea in grija o masina de interventie a satului, cu care se deplasa impreuna cu alt voluntar. Stia sa ingrijeasca raniti, dar si sa stinga incendii de padure. Avea un curs de prim ajutor. Si nu primea bani pentru asta.

Era pur si simplu un om caruia ii pasa de altii si care accepta sa aiba la ea tot timpul un telefon pe care putea fi sunata oricand sa se duca sa dea o mana de ajutor.

Acum spuneti-mi cati oameni de genul asta va imaginati ca exista in Caracal?

In Olt?

In Olt, Dolj, Vaslui, Constanta, etc.?

Sa presupunem ca avem bani de masina aia din sat.

Cati oameni ar face ceva atat de important pentru semenii lor, gratis, din inima?

La noi, iata, nu fac nici aia platiti!

De aceea va rog sa ma scutiti pe viitor de mandria de a fi...

Rusinea e un cuvant mai bun."


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel