Militari români, blocați în Germania: Nu pot trece prin Ungaria

Timp de două luni, 400 de militari români au participat la un exercițiu militar care s-a desfăşurat în Germania. Totuși, în țară s-au întors doar 340. În Germania au rămas 40 de militari care păzesc tancurile întrucât acestea nu pot trece prin Ungaria.

„În perioada 21 aprilie – 15 iunie, aproximativ 400 de militari din structuri ale Brigăzii 81 Mecanizată au participat la exerciții multinaționale în baza militară Hohenfels, din Germania. Ca urmare a notificării transmise de către reprezentantul transportatorului german, perioada de redislocare a personalului şi tehnicii s-a amânat până la o dată ulterioară. Motivul îl constituie faptul că pe teritoriul Ungariei se lucrează la terasamentul de cale ferată, la granița cu Austria. În prezent, în baza militară Hohenfels se găsesc un număr de 60 de militari și 62 de mijloace tehnice", a explicat reprezentantul armatei.

În acest exercițiu găzduit de Germania au fost implicați peste 3.400 de militari din 6 țări membre NATO – România, Statele Unite ale Americii, Albania, Lituania, Slovenia, Ungaria și alte 4 țări partenere, informează EVZ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel