Miliardar, răpit la Dar es Salaam. E cel mai bogat om din Tanzania

Mohammed Dewji. foto: facebook
Mohammed Dewji. foto: facebook

Cel mai bogat om din Tanzania, miliardarul Mohammed Dewji, a fost răpit la Dar es Salaam

Omul considerat a fi cel mai tânăr miliardar de pe continentul african şi cel mai bogat om din Tanzania, Mohammed Dewji, a fost răpit joi de bărbaţi înarmaţi la Dar es Salaam, au anunţat surse oficiale citate de AFP şi DPA.

Conducătorul de 43 de ani al grupului METL prezent în circa zece ţări în domeniile agriculturii, asigurărilor, transporturilor, logisticii sau agroalimentar, Mohammed Dewji a fost răpit când intra în sala de sport a unui hotel din capitala economică a ţării, au precizat autorităţile administrative şi poliţieneşti.

Răpit de albi

'Primele informaţii indică faptul că a fost răpit de albi veniţi la bordul a două autovehicule', a declarat presei guvernatorul regiunii Dar es Salaam, Paul Makonda, subliniind că 'acest tip de incident este nou'. Şeful poliţiei din Dar es Salaam, Lazaro Mambosasa, a precizat că străinii 'au tras în aer înainte de a-l introduce cu forţa' pe Dewji în autovehiculul lor. Poliţia, care a identificat suspecţii, a efectuat deja arestări, a indicat el. Potrivit DPA, care îl citează tot pe Paul Makonda, în prezent este în curs o operaţiune pentru salvarea lui Dewji.

Născut în Tanzania, Mohammed Dewji şi-a făcut studiile la universitatea Georgetown din SUA. În 2013, el a devenit primul tanzanian care a apărut pe coperta revistei Forbes şi în 2015 a fost declarat Persoana anului de către Forbes Africa. Potrivit revistei, averea sa a fost evaluată la 1,54 miliarde de dolari în 2018. Deputat din 2005 până în 2015, el este şi principalul acţionar al clubului de fotbal Simba FC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel