Mike Pompeo susţine că Siria a utilizat arme chimice într-un atac din luna mai

SUA au confirmarea că regimul sirian a recurs la arme chimice pe 19 mai la Idleb, a afirmat joi secretarul de stat american Mike Pompeo, anunţând că Washingtonul va reacţiona, relatează AFP.

"SUA au ajuns la concluzia că regimul Bashar al-Assad a utilizat clorul ca armă chimică" şi acest atac "nu va rămâne fără răspuns", a declarat Mike Pompeo presei. El a refuzat că spună mai mult despre acest subiect.

Washingtonul a anunţat deja la sfârşitul lui mai că există "indicii" potrivit cărora regimul lui Bashar al-Assad ar fi comis un nou "atac" chimic în Siria.

"SUA vor continua să facă presiune asupra regimului Assad pentru ca acesta să pună capăt violenţelor îndreptate împotriva civililor sirieni şi să participe la un proces politic (de soluţionare a conflictului) sub egida ONU", a precizat Mike Pompeo.

În aprilie 2017, distanţându-se de atitudinea predecesorului său democratic Barack Obama, preşedintele republican american Donald Trump a dispus lansarea a 59 de rachete de croazieră asupra unor obiective Siria, drept răspuns la un atac cu gaz sarin atribuit regimului sirian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel