MIKE POMPEO, noul șef al Departamentului de Stat. Cine este

Mike Pompeo
Mike Pompeo

Mike Pompeo, numit marţi de preşedintele Donald Trump la conducerea Departamentului de Stat american, în locul lui Rex Tillerson, este un fost militar ale cărui competenţe în diplomaţie rămân un mister înaintea negocierilor istorice cu Coreea de Nord, se arată într-un comentariu publicat de AFP. 

În vârstă de 53 de ani, Mike Pompeo a avut un parcurs politic fulminant, el ştiind cum să valorifice oportunităţile care l-au adus în apropierea lui Trump. După ce a activat cinci ani în armată, el a urmat Harvard Law School, una dintre marile facultăţi de drept, pe unde a trecut şi Barack Obama. Apoi a fondat o societate de inginerie în Kansas, înainte de a se lansa în politică în anul 2010 cu ajutorul fraţilor Koch, miliardari libertarieni ce finanţează candidaţi care apără ideile lor. Ales în Camera Reprezentanţilor, Mike Pompeo s-a remarcat cu proiecte de lege favorabile fraţilor Koch. 

Următoarea treaptă pentru el a fost intrarea în comisia pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor, unde congresmanii au acces la informaţii confidenţiale. Însă adevărata sa ieşire din umbră a fost odată cu campania puternică a republicanilor împotriva fostului secretar de stat democrat Hillary Clinton în cazul legat de atentatul din oraşul libian Benghazi, soldat cu uciderea ambasadorului american în Libia. 

Politica lui Pompeo, criticată 

'Pentru ca CIA să cunoască succesul, ea trebuie să fie agresivă, brutală, implacabilă şi nemiloasă', a spus Pompeo după ce a fost numit şef al celui mai cunoscut serviciu de informaţii din lume. 

Dar alţi foşti responsabili ai CIA critică poziţiile foarte tranşante exprimate de Pompeo. Unul dintre aceştia este Ned Price, un purtător de cuvânt al serviciului, care a demisionat în 2017 invocând faptul că nu are încredere în Trump. Mike Pompeo 'nu părea să-şi dea seama cât de explozivă este combinaţia dintre politică şi informaţii', notează acest fost angajat al CIA, relatează Agerpres.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel