Mike Pence, vizită surpriză în Irak

Mike Pence
Mike Pence

Vicepreşedintele american Mike Pence a sosit sâmbătă la Bagdad pentru o vizită-surpriză aşteptată să se concentreze pe tulburările care se înregistrează de mai multe săptămâni în Irak, au anunţat surse guvernamentale irakiene.

Pence urmează să se întâlnească cu principalii lideri irakieni, inclusiv premierul Adel Abdel-Mahdi şi şeful parlamentului Mohammed al-Halbousi, potrivit acestor surse. Se aşteaptă de asemenea ca vicepreşedintele american să viziteze trupele americane staţionate în vestul Irakului. Protestele de stradă au izbucnit în Irak la începutul lunii octombrie, cu manifestanţi cerând demisia guvernului, dizolvarea parlamentului şi o revizuire a sistemului politic al ţării, în vigoare de la invazia din 2003 condusă de SUA, citează Agerpres.

Aproximativ 330 de persoane, majoritatea protestatari, au murit în demonstraţiile care au afectat în principal Bagdadul şi sudul bogat în petrol, potrivit Înaltei comisii irakiene pentru drepturile omului.

Mai multe grupuri de apărare a drepturilor omului au acuzat forţele de securitate irakiene că au folosit violenţă excesivă pentru a potoli protestele. Demonstraţiile sunt cele mai mari în Irak după decembrie 2017 când Bagdadul a declarat eliberarea întregului teritoriu aflat anterior sub controlul militanţilor din Statul Islamic, într-o campanie militară susţinută de Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel