Mike Pence vizită în Japonia. Asigurări în privința Coreei de Nor

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Vicepreşedintele american Mike Pence i-a dat asigurări miercuri premierului nipon Shinzo Abe că Washingtonul stă "umăr la umăr" cu Japonia şi alţi aliaţi în efortul de a atinge obiectivul denuclearizării Coreei de Nord, relatează Reuters. 

La întâlnirea de la Tokyo, premierul japonez a subliniat la rândul său că datorită "puternicei alianţe Japonia-SUA" ţara sa este "gata să abordeze problema nord-coreeană şi alte provocări". 

Pence, care a făcut o escală în Japonia în drum spre Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud, a vizitat de asemenea un obiectiv militar unde i-a fost prezentată o baterie de rachete Patriot PAC-3. 

Merg în Coreea de Sud 

Abe şi Pence se vor deplasa în Coreea de Sud pentru a participa, vineri, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă şi pentru convorbiri separate cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in. Ei îşi vor reafirma probabil cu acest prilej politica de intensificare a presiunilor asupra Coreei de Nord pentru a o determina să renunţe la programele sale nuclear şi balistic, au indicat surse guvernamentale nipone, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel