Mike Pence, prima vizită la UE și NATO

Vicepreședintele american Mike Pence se întâlnește luni, la Bruxelles, cu liderii Uniunii Europene și ai NATO, în această ultimă zi a unei vizite oficiale în Europa în cursul căreia s-a străduit să-i asigure pe partenerii istorici ai SUA asupra stării de spirit a lui Donald Trump, comentează AFP.

Pence urmează să poarte discuții în cursul dimineții cu șefa diplomației UE, Federica Mogherini, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, iar după-amiază să se întâlnească cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Bruxelles-ul, unde vicepreședintele american a participat duminică la un dineu cu premierul belgian Charles Michel, constituie ultima etapă a primului său turneu european.

La sfârșitul săptămânii, în Germania, el a participat la Conferința pentru securitate de la Munchen, unde s-a întâlnit cu elita diplomatico-militară mondială.

Asigurând de un angajament "de nezdruncinat" al SUA în cadrul NATO, pe fondul relațiilor glaciale între Alianța Nord-Atlantică și Rusia, garantând că Statele Unite vor împărtăși cu Europa "cel mai mare aliat" al lor valorile democrației și justiției, înaltul responsabil american a dorit să calmeze îngrijorările europene, subliniind de mai multe ori că se exprimă în numele președintelui Trump, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel