EXCLUSIV  Mii se migranți, spre România: Rusia, dirijor din umbră. Soluție spusă pe șleau

Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR, avertizează că mii se migranți ar putea ajunge în România. 

”Vă dați seama ce ar însemna ca Erdogan să dea drumul migranților pe cealaltă rută, prin Serbia? Prima dată au mers naval prin Grecia, Italia. Dar, în viitorul apropiat, vă spun cu certitudine că Erdogan va fi un inamic al Europei fără discuție și când va da drumul iar la migranți și vor pleca... Ungaria și-a făcut gard, Croația și-a făcut gard. Singura frontieră fără gard este cu Serbia, care are deja un număr mare de migranți. Noi nu suntem în stare să gestionăm 400, dar câteva mii.” a spus Alexandru Cumpănașu, pentru DCNews. 

El a adăugat că avem o legislație internaționale care nu ne permite să respingem migranți și spune: ”celor care solicită azil, trebuie să le acorzi azil. Trebuie să-i ții pe teritoriul tău 40 de zile, în anumite condiții stabilite de tratatele internaționale.”

”Nu văd nicio soluție, e vorba despre o împăcare între SUA și Rusia, e clar că criza migranților e provocată de Rusia, e cea care a alimentat și dirijat din umbră. Mi-e foarte greu să văd o rezolvare a crizei siriene curând” a subliniat Cumpănașu, care a adăugat ”nu văd o soluție decât o împăcare a marilor puteri pe zonele de influență și petrol, ca s-o spun pe șleau”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel