Mii de pești morți în Lacul Morii. Anunț OFICIAL: Ce s-a întâmplat

Apele Române anunță că astăzi, la ora 07:30, au fost descoperiți pești morți pe luciul de apă al Acumulării Lacul Morii.

”A.N. "Apele Române" prin A.B.A. Argeș – Vedea/Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov- Bucureşti a dispus luarea tuturor măsurilor necesare în astfel de situații. Drept urmare au fost luate următoarele măsuri:

- au fost prelevate probe de apă din diferite secțiuni ale lacului, în vederea determinării calității apei, respectiv a conținutului de oxigen din apă;

- au fost prelevate probe biologice provenite din exemplare de pești morți şi transmise Institutului de Diagnostic şi Sanatate Animală (IDSA), pentru identificarea cauzelor care au dus la producerea unui astfel de incident.

În urma rezultatului probelor prelevate s-a constatat faptul că din cauza temperaturilor ridicate înregistrate, în ultima perioadă, s-a produs o reducere a concentrației de oxigen în apă până la valoarea de 1,23 mg/l față de 6 mg/l valoarea minimă admisibilă. Având în vedere cele de mai sus nu există fenomen de poluare iar specialiștii din cadrul A.N. "Apele Române" /A.B.A. Argeș – Vedea/Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov - Bucureşti colectează cantitatea de cca 200 kg de pește mort, în vederea predării unui operator economic autorizat pentru neutralizarea deșeurilor biologice, acțiune ce va continua și în următoarele două zile” anunță instituția citată. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel