Mii de palestinieni fug din cartierul Shajaya (Gaza), numeroase victime pe străzi

Mii de palestinieni părăsesc duminică dimineață cartierul Shajaya, aflat în estul orașului Gaza, informează AFP citând informații ale corespondenților de la fața locului, care au văzut numeroase victime pe străzi după bombardamente israeliene violente.

Ambulanțele nu se pot deplasa în această zonă apropiată de frontiera cu Israelul din cauza tirurilor intense ale tancurilor, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență, Ashra al-Qoudra, a declarat pentru AFP că cel puțin 20 de cadavre au fost scoase de sub dărâmături în cartier.

Postul de televiziune local al-Ketab a difuzat imagini cu cadavre arse, printre care și copii, despre care susține că sunt filmate în cartierul Shajaya.

VEZI ȘI: Israel a lansat o operațiune terestră în Fâșia Gaza

Armata israeliană a anunțat duminică că-și va intensifica ofensiva terestră în Fâșia Gaza în cea de a 13-a zi a operațiunilor care s-au soldat până acum cu peste 350 de morți, cel mai sângeros conflict din 2009.

"În această seară, faza terestră a operațiunii (...) se extinde cu forțe suplimentare pentru a combate terorismul în Fâșia Gaza și a stabili o realitate care le garantează israelienilor o viață în securitate", a anunțat armata într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel