Mii de manifestanţi pentru demisia procurorului general în Columbia

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Mii de persoane au manifestat vineri la Bogota şi în multe alte oraşe din Columbia pentru a cere demisia procurorului general Nestor Humberto Martinez, acuzat de implicare în scandalul de corupţie legat de grupul brazilian Odebrecht, relatează AFP. 

Procurorul este ţinta unor cereri de demisie de când, în unele articole din presă din decembrie 2018, s-a afirmat că el era la curent cu activităţile ilegale ale grupului brazilian BPT în timp ce era avocat la întreprinderea Corficolombiana, asociată cu Odebrecht în Columbia, activităţi pe care el nu le-a denunţat. 

Manifestanţii au defilat în principalele oraşe columbiene cu pancarte pe care scria Columbia vrea demisia procurorului şi scandau Afară ! şi Coruptule !. Suntem obosiţi că există atâta corupţie, că nu există justiţie, a declarat pentru AFP Rafael Guerrero, un administrator de societăţi care participă la manifestaţia de la Bogota. 

Adunări pentru demisia procurorului general au avut loc de asemenea la Medellin (nord-vest), Baranquilla (nord) şi alte capitale departamentale. Ca urmare a unei mobilizări similare în Peru, Ministerul peruan al Justiţiei a acceptat pe 8 ianuarie demisia procurorului general Pedro Gonzalez Chavarry. Acesta a încercat să destituie o echipă de anchetatori care lucrează la un caz de corupţie legat de Odebrecht şi în care sunt implicate înalte personalităţi peruane.

Vezi şi: Poiana Braşov, telescaun oprit. Avertisment pentru turişti

Ce a făcut Masoneria din România nu a reușit nicio autoritate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel