Român în detenţie, Italia. Mii de euro despăgubiri

foto: stiridiaspora.com
foto: stiridiaspora.com

Din cauza condiţiilor de detenţie, un român care a invocat la tribunal încălcarea Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului va primi despăgubiri.

Decizia a fost luată de magistrații tribunalului din Palermo în urma procesului intentat de românul Florin Marius Brunchea, ca urmare a condițiilor inumane și degradante în care a fost obligat să stea în vechea închisoare din oraș.

Potrivit avocaților angajați de român, citaţi de stiridispora.com, Brunchea a fost constrâns să stea închis 588 de zile timp în care i-au fost încălcate cu bună știință de către autorități dispozițiile Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului. Mai exact, acesta a stat într-o celulă unde nu a beneficiat de pragul minim de trei metri pătrați pentru fiecare deținut încarcerat, sistemul de ventilație și încălzire al încăperii nu funcționa permanent, accesul la lumina naturală era aproape îngrădit iar toaleta nu putea fi utilizată în mod privat.

Drept urmare, magistratul de serviciu, Carmelo Carrana, a dispus ca pentru cele 588 de zile de chin, românul să primească echivalentul a 8 euro pe zi, din care, ulterior, au fost scăzute cheltuielile cu întreținerea acestuia în penitenciar. În final, acesta a rămas cu 3000 de euro.

Conform informaţiilor din presa italiană, Florin Marius Brunchea, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat pe data de 21 mai 2014 pentru furt de cupru într-o fabrică de lapte din orașul Giardinello. Ulterior, acesta a fost încarcerat într-o celulă din vechea închisoare din Palermo până la 30 decembrie 2015.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel