Mihail Neamțu, înțepătură după ce Andrei Gheorghe a murit. Replică dură

Teologul și politicianul Mihail Neamțu a avut o reacție după moartea lui Andrei Gheorghe, mesaj pentru care a fost taxat de Mihai Polițeanu de la Inițiativa România.

"A murit Andrei Gheorghe la 56 ani: un jurnalist contondent, ale cărui opinii casante și izbucniri stridente n-au lăsat pe nimeni indiferent.

Avea un elan curajos și o inteligență ageră, preocupată să citească eclectic, din toate colțurile bibliotecii. A spus cu talent și sensibilitate povestea lui Eminescu. La „Mari Români". În ultimii ani, Andrei Gheorghe a ales să ofenseze gratuit oameni și proiecte care meritau obiecția decentă, respectul, dacă nu cumva admirația. Individualist ireductibil la începutul carierei, a mobilizat la final o energie protestatară pentru ditamai lupta de clasă...

Privesc melancolic cariera fulgurantă a acestui remarcabil om de televiziune și mă întreb: nu merită să trăim viața pentru a construi, pentru a afirma, pentru a iubi și pentru a ierta? Azi, Andrei Gheorghe este un regret adânc pentru familie și cei dragi, dar și o amintire prematur înfrântă, pentru telespectatori.

Să-i fie țărâna ușoară...", a scris Mihail Neamțu pe contul său de Facebook.

Ce a spus Polițeanu

În replică, Mihai Polițeanu a transmis: "Singura dată când am vorbit în persoană cu Andrei Gheorghe a fost în toamna lui 2014, acasă la el, când l-am vizitat împreună cu Sorin Avram. S-au dus amândoi, unul după altul, la distanță de câteva săptămâni. Ce ironie amară și tristă coincidență.

[citeste si]

Văd cu dezgust că tot felul de șarlatani și farisei, gen Mihail Neamțu sau Bogdan Duca, au găsit în moartea lui Andrei Gheorghe o ocazie de a-l scuipa încă o dată, printre câteva false regrete. Dacă ar mai fi trăit ar fi făcut mișto de ei, așa cum a făcut întotdeauna cu legionarii, homofobii, habotnicii și "alte asemenea făpturi imbecile", după cum spunea în ultima lui postare. Abrazivitatea lui era de 1000 de ori mai decentă decât falsa pudoare a celor care împrăștie ură prin cuvinte frumoase".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel