Mihai Tudose, tranșant: REFUZ orice dialog. E o încălcare a Constituției

Premierul Mihai Tudose spune că refuză orice dialog legat de autonomia unei părți a României.

Discuțiile despre autonomia ținutului Secuiesc nu merită luate în seamă, consideră Mihai Tudose.

Joi, 11 ianuarie, prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, a transmis o poziție fermă.

"În calitate de român și de prim-ministru, refuz orice dialog legat de autonomia unei părți a României. Este o încălcare a Constituției acestei țări, care garantează, încă de la primul alineat, unitatea și indivizibilitatea statului român.

Discuțiile despre autonomia ținutului Secuiesc sunt în afara legii și nu merită luate în seamă, reprezintând doar o încercare de destabilizare a unității României în anul Centenarului", a scris Mihai Tudose, joi seară, pe Facebook.

[citeste si]

Amintim că Porcsalmi Bálint, președinte executiv al UDMR, a reacționat vehement după declarațiile de joi ale lui Mihai Tudose privind subiectul autonomiei teritoriale a maghiarilor din Ținutul Secuiesc.

"Declarațiile premierului Mihai Tudose din cadrul emisiunii Jocuri de Putere sunt profund iresponsabile, nedemne pentru poziția sa. Prin mesajul său primitiv, caracteristic evului mediu, primul ministru a jignit profund și a amenințat nevoalat comunitatea maghiară din Secuime. Domnia sa poate să fie sau să nu fie de acord cu o declarație politică sau cu un proiect politic, însă nu-i poate trimite la spânzurătoare pe cei cu care nu este de aceeași părere. Premierul ori nu este informat ori nu a înțeles nimic din propunerea Uniunii de a avea un dialog sincer cu românii pe tema autonomiei. Îi cerem premierului să-și retragă imediat declarația și să își ceară scuze public!", a zis președintele executiv UDMR, Porcsalmi Bálint.

VEZI ȘI Autonomie Ținutul Secuiesc. UDMR, mesaj CRUNT pentru Mihai Tudose

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel