Mihai Tudose, PREMIER. SRI intervine - update

În legătură cu speculațiile apărute in spațiul public referitoare la o presupusă implicare a Serviciului Român de Informații în desemnarea premierului României, SRI face următoarele precizări:

"Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, în numirea premierului României sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmaţii din spațiul public denigratoare şi menite să afecteze imaginea instituțiilor fundamentale dintr-un regim democratic.

SRI îşi reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic şi concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii".

Apoi, Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt SRI, a transmis pe Facebook: "De mai bine de două săptămâni se tot încearcă legarea SRI de jocurile politice actuale. Aceste alegații, fără nicio ancoră în realitate, sunt menite să denigreze imaginea unei instituții fundamentale dintr-un regim democratic. Realitatea este că cei care fac astfel de manevre nu reușesc decât să pice ei înșiși în sfera ridicolului. SRI nu numește premieri, nu se implică în politică, ci este dedicat misiunilor sale trasate de lege și care privesc exclusiv securitatea națională".

Klaus Iohannis a anunțat luni că îl desemnează pe social-democratul Mihai Tudose ca prim-ministru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel