Mihai Tudose - Mircea Badea, REPLICI la Antena 3. Dialog INTEGRAL

În pasa dintre emisiunile "În gura presei" și "Sinteza zilei", Mihai Tudose și Mircea Badea au avut un scurt dialog în legătură cu justiția din România și remanierea guvernamentală.

Mircea Badea a deschis dialogul: "Ce înseamnă oameni cu probleme penale?".

Premierul a spus: "Sunt niște oameni asupra cărora planează niște suspiciuni. Prezumția de nevinovăția este clară, dar ei se află în diferite stadii ale unor anchete. Din nefericire, pentru noi și pentru cei în cauză, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb se află și în relație cu Bruxelles, pe fonduri europene, unde lucrurile sunt extraordinar de sensibile. Am avut feedback și de acolo că lucrurile nu stau foarte bine și că justiția ar trebui să-și urmeze cursul firesc. Realitatea este una, percepția este alta. Percepția este că astăzi facem scut în jurul unor oameni care au furat planeta".

Mircea Badea a replicat: "Justiția nu este făcută de procurori. Nu știu cum este la Bruxelles, dar în România, justiția este făcută de judecători. Conform lucrurilor pe care le enumerați, înseamnă că orice procuror din România, în mod discreționar, poate face remaniere în Guvern, fără niciun fel de răspundere în cazl în care acuzațiile se dovedesc a fi false. Deci orice procuror poate face, în mod discreționar, remaniere în Guvern?".

"Nu, nu cred că orice procuror face ce vrea în Guvern, dar atâta timp cât niște lucruri se văd sau pot rezulta dintr-o analiză... pentru că trebuie să existe o cauză a acelei scăderi din sondajul AVANGARDE. Dacă considerăm că asta este cauza, astea vor fi acțiunile", a fost răspunsul lui Mihai Tudose.

VEZI ŞI RĂZBOI Dragnea-Tudose. Badea, EXPLOZIV. Ce spune despre viitorul premier


Mircea Badea a continuat: "Dacă nu ar fi apărut sondajul, nu ați mai fi abordat cele două cazui, cu Shhaideh și Plumb?".

Mihai Tudose a spus: "Vă asigur că le-aș fi abordat oricum. Sondajul doar accentuează și grăbește anumite lucruri".

"Păi nu ați adus niciun contraargument la afirmația mea "orice procuror poate să facă, în mod discreționar, remaniere guvernamentală. (...) Atunci numai cei ai doamnei Kovesi?!", a subliniat realizatorul TV.

"Nu cred că anumiți procuror pot face acest lucru. Nu știu cine ar fi atât de determinat să se apuce să facă niște dosare, pe bandă rulantă, unor nevinovați doar pentru a remania Guvernul. Nu cred că se joacă nimeni cu așa ceva. Am încredere că, deși mai pot fi derapaje, nu se poate ajunge atât de departe", a fost replica lui Mihai Tudose.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel