Mihai Tudose, la conducerea Consiliului Concurenței - SURSE

Mihai Tudose ar putea fi numit președintele Consiliului Concurenței, după demisia din fruntea Guvernului, anunță România TV.

Mihai Tudose l-ar putea înlocui pe Bogdan Chirițoiu la conducerea Consiliului Concurenței, înainte de expirarea mandatului actualului președinte  al instituției.

Mihai Tudose a putea încasa un salariu de circa 11.000 de euro, așa cum anunță sursa citată. Totuși, se ridică o problemă în acest caz. Conducerea și membrii Consiliului Concurenței sunt numiți de președintele României.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, în martie, 2015, decretul pentru numirea lui Bogdan Chiritoiu în funcția de președinte al Consiliului Concurentei pentru înca un mandat de 5 ani. Bogdan Chiritoiu conduce Consiliul Concurenței din mai 2009, mandatul său expirând  în 2014, el funcționând ca interimar pănâ în 2015.

Consiliul Concurentei este format din șapte membri: un președinte (a carui funcție este asimilata celei de ministru), doi vicepreședinti (a căror funcție este asimilata celei de secretar de stat) și patru consilieri de concurență (a caror functie este asimilată celei de subsecretar de stat).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel