Mihai Tudose, atac BNR. Adrian Vasilescu, reacție

BNR
BNR

Banca Națională a României a reacționat după atacul premierului Mihai Tudose prin vocea lui Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

”Am ascultat punctul de vedere al premierului, nu îl consider un atac, și-a exprimat o opinie, așa crede domnia sa și este firesc să spună ce crede. Important este că va fi o întâlnire între primul ministru al României și consiliul de administrație al Băncii Naționale. Consiliul de administrație al Băncii Naționale este singurul care exprimă poziția BNR și atunci va avea ocazia să afle poziția BNR. De altfel, credința acestui for, Consiliul celor nouă și credința întregii echipe de la Băncii Naționale este că între Guvern și Banca Națională trebuie să existe o colaborare. Colaborarea există, dar cu premierul nu s-au întâlnit, încă, cei nouă de la BNR. Va fi o întâlnire și întâlnirea asta va fi importantă. Este foarte importantă. (...) Colaborarea între BNR și Guvern se produce clipă de clipă, prin diferite organisme.”, a spus Adrian Vasilescu la Antena 3.

Întrebat dacă BNR vrea să facă pace cu Executivul, consilierul lui Isărescu a răspuns: „Nu că vrem, pacea cu Guvernul este absolut necesară.”

Într-un interviu difuzat sâmbătă, la Antena 3, prim-ministrul a discutat despre o eventuală întrevedere cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Da, am primit o scrisoare de la domnia sa, o să-i dau curs după ce se termină acest an. Să vedem cum închide sistemul bancar acest an fiscal, care a fost rolul Băncii Naţionale a României, fiindcă, repet, este Banca Naţională a României, nu a cuiva. Şi pe baza acestor analize, tot în ianuarie, o să avem şi o întâlnire şi o să vă fac şi public imediat concluziile, fiindcă eu (...) m-am cam săturat ca nişte oameni de pe acolo să tot arunce în aer tot felul de lucruri publice şi când îl întrebi - (spune că - n.r.) a vorbit în nume personal. Păi, du-te, frate, acasă, dacă tot eşti persoană fizică!", a afirmat Tudose. 

Totodată, şeful Executivului a spus că BNR "poate să intervină", atunci când este necesar, pe piaţă. 

"Eu vreau să-şi facă treaba ca Bancă Naţională a României, a României, repet. Nu este banca naţională a băncilor din România", a mai afirmat Tudose. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel