Mihai Pariş, tânărul surdo-mut care a absolvit FJSC, susţinut să intre în politică

Loredana Brumă / 04 dec 2019 / 09:26

Mihai Pariş, tânărul surdo-mut care a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC), are două variante: fie să plece din România, fie să intre în politică.

Mihai Pariş, tânărul surdo-mut care a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe al Comunicării, este susţinut de mama lui, Ionica Tarău, să intre în politică.

Ionica Tarău este interpret autorizat în limbaj mimico gestual şi spune că este hotărâtă să-şi susţină fiul să intre în politică.  

"Trăim într-o lume în care surzii au drepturi egale cu auzitorii în educaţie, în sănătate, în muncă, chiar şi în politică. Eu o să-l susţin pe Mihai, dacă nu va pleca din ţară, să intre în politică. Are două opţiuni: una să plece din ţară, pentru că are prieteni care nu şi-au găsit un loc de muncă după absolvirea unei facultăţi şi au plecat, sau să rămână şi să intre în politică, pentru că el ştie că mama lui l-a purtat tot timpul prin toate instituţiile de stat. Am cunoscut toţi miniştri, nu există ministru al Muncii să nu-l fi cunoscut", a spus Ionica Tarău pentru DC News. 

Mihai Pariş, tânărul surdo-mut, a absolvit cu brio anul acesta Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării. A reuşit să obţină 7,20 la scris şi 8 la proba practică.