Mihai Gâdea, Antena 3: Decizia CCR despre revocarea lui Kovesi. Iohannis, nicio autoritate

Mihai Gâdea a prezentat motivarea CCR publicată astăzi care ar arăta că președintele Klaus Iohannis nu are un rol în ceea ce privește revocarea Laura Codruța Kovesi, procuror-șef DNA. 

În motivarea deciziei privind modificarea legi 303/2004, CCR face o subliniere importantă cu privire la revocarea procurorului-șef al DNA. 

Potrivit paragrafului prezentat la Antena 3, CCR motivează că "Procurorii își desfășoară activitatea potrivit principiului legalității, al imparțialului și al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului Justiției". 

(w670)

Decizia CCR arată că rolul central în ecuație îl are ministrul Justiției, în speță Tudorel Toader, iar sub autoritatea acestuia funcționează procurorii constituiți în Parchete. 

Totodată, judecătorii CCR mai subliniază că președintele României, în prezent Klaus Iohannis, nu are nicio atribuție constituțională expresă care să justifice un drept de veto în această materie. 

[citeste si]

Cererea de revocare a procurorului-șef al DNA se află pe masa lui Klaus Iohannis. Astăzi, Secția de Procurori a CSM a dat aviz negativ cu privire la această cerere de revocată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel