Mihai Fifor, transportoare Piranha. ANUNŢ important

foto: MApN
foto: MApN

Mihai Fifor anunţă că până la finalul acestui an vor intra, în dotarea armatei, primele 36 transportoare Piranha.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a participat, sâmbătă, la Arad, la ceremoniile organizate pentru a marca Ziua Forţelor Terestre, la Monumentul Ostaşului Necunoscut.

Este o mare bucurie pentru mine să mă aflu astăzi aici, la Arad, pentru a sărbători - e drept, cu două zile mai devreme, Ziua Forţelor Terestre ale Armatei Române, dar am ţinut foarte mult să mă aflu aici deoarece batalionul de la Arad are o dublă încărcătură, pe de-o parte fiind una din unităţile de elită ale Armatei Române, iar pe de altă parte aici, la Arad, vorbim despre Batalionul mixt româno-maghiar de menţinere a păcii, a spus Fifor. Ministrul a vorbit despre învăţământul militar, despre redeschiderea Colegiul Militar de Marină de la Constanţa, dar şi despre necesitatea formării unui corp militar de elită.

În învăţământul universitar am mărit foarte mult numărul de locuri, pentru că dorim să lărgim baza de selecţie pentru viitorii ofiţeri medici. Suntem foarte preocupaţi să formăm un corp militar de elită, care să poată face faţă oricăror provocări la care va fi supusă Armata Română, a adăugat Fifor.

Totodată, ministrul a anunţat că primele 36 transportoare blindate Piranha vor intra în dotarea armatei până la finalul acestui an.

Primele autovehicule vor ajunge în ţară până la finalul acestui an. Este vorba de 31 de transportoare blindate produse în Elveţia, alte 5, care vor fi asamblate în ţară, la Uzina Mecanică Bucureşti. După care, toate celelalte, până la 226, vor fi produse tot la UM Bucureşti. Transportoarele vor fi distribuite în toate unităţile din ţară, a explicat Fifor, arătând că printre primele unităţi care vor fi dotate cu acest tip de transportor se află şi Batalionul 191 infanterie din Arad.

[citeste si]

La ceremonie a luat parte şi arhiepiscopul Aradului, IPS Timotei Seviciu, care a vorbit despre tradiţia de luptă a armate române, întru apărarea gliei şi credinţei strămoşeşti şi despre Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă patronul spiritual al Forţelor Terestre. La manifestarea din Piaţa Avram Iancu au mai participat prefectul Aradului, Florentina Horgea; deputatul Dorel Căprar, preşedintele Comisiei de Apărare, general de brigadă dr. Nicolae Tonu, locţiitor al comandantului Diviziei 4 Infanterie 'Gemina', reprezentanţi ai unităţilor deconcentrate din teritoriu, din cadrul MAI, cadre militare în rezervă sau în retragere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel