Mihai Fifor, după cazul de la Caracal: E posibil să apară și astfel de idei

Mihai Fifor
Mihai Fifor

Mihai Fifor a declarat, vineri, referitor la verificările ce vor fi făcute la cei care fac transport ilegal de persoane, că autoritățile vor să preîntâmpine situații cum a fost cea de la Caracal, precizând că aceste măsuri vor fi implementate indiferent de cost.

„Sunt o serie întreagă de modificări, principiul de bază este acela că încercăm să permitem să creăm cadrul pentru o viteză de reacție mai bună în cazul unor spețe cum este cea de la Caracal, asta înseamnă că ne dorim ca polițistul să intervină la timp, să nu treacă printr-o întreagă procedură care poate să întârzie acest lucru. Asta nu înseamnă că dorim să generăm un cadru pentru intervenții abuzive sau ceva de genul acesta, pentru că e posibil să apară și astfel de idei. Tocmai de aceea, proiectul este în dezbatere publică 30 de zile, chiar am invitat pe toți cei care doresc să vină cu idei, cu propuneri vis-a-vis de acest proiect să o facă. Suntem interesați ca la finalul perioadei de transparență să putem să avem un act normativ foarte bine construit care să fie un instrument în favoarea celor care trebuie să acționeze extrem de rapid în situații cum a fost cea de la Caracal", a declarat Mihai Fifor, în ceea ce privește proiectul de lege pentru persoanele dispărute.

Poliția Română a început și verificarea transportatorilor ilegali de persoane în toată țara, după cum a anunțat ministrul.

Acțiunile vor fi concentrate în special în apropierea zonelor de îmbarcare și debarcare a pasagerilor din stațiile pentru mijloacele de transport în comun, gări, autogări, dar și pe traseele de deplasare a acestor autovehicule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel