Mihai Covaliu: La Minsk e o competiţie foarte puternică, dar e un bun prilej pentru o evaluare înainte de JO

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că Jocurile Europene de la Minsk sunt o competiţie foarte puternică şi constituie un bun prilej pentru a evalua lotul României înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

 'La Minsk este o competiţie foarte puternică, după cum ştiţi avem trei medalii de bronz la sambo, o medalie de aur la puşcă 10 m, prin Laura Coman, şi o medalie de argint la gimnastică aerobică, dublu mixt. Avem cinci medalii, ne aşteptăm ca şi ceilalţi sportivi care au venit aici la Minsk să urce pe podium. Este o competiţie foarte, foarte puternică, dar este un bun prilej de a face o evaluare foarte serioasă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor', a declarat Covaliu. Delegaţia română are parte de un mixt de sentimente la Minsk, şi de bucurie, dar şi de tristeţe, după ratarea unor medalii, spune Covaliu.

'Eu îmi doresc să ne întoarcem cu cât mai multe medalii, dar ieri am avut, ca să spun aşa, o primă surpriză mai puţin plăcută, la tenis de masă, prin Bernadette Szocs, care nu a reuşit să ajungă în semifinale, deşi era cotată cu prima şansă. Dacă vor câştiga finala de la dublu mixt se vor califica direct la Jocurile Olimpice şi vom avea doi calificaţi, un băiat şi o fată (Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs, n. red.), ceea ce este foarte bine. A fost puţină dezamăgire şi la judo, dar sperăm că astăzi la echipe mixte vom reuşi o performanţă mai bună. Este un mixt de sentimente, de bucurie, de tristeţe, dar aşa este sportul, aceasta e competiţia şi totul depinde de ceea ce faci înainte, de cum te pregăteşti, pentru ca aici să reuşeşti să pui în practică ceea ce ai lucrat în pregătire', a mai spus Covaliu.

România ocupa locul 16 în clasamentul pe medalii după competiţiile desfăşurate luni la Jocurile Europene de la Minsk, cu una de aur, una de argint şi trei de bronz. Rusia se află pe prima poziţie, cu 22-12-14, urmată de Belarus, 11-9-18, Georgia, 6-5-9, etc. România a cucerit până acum cinci medalii la Minsk, una de aur prin Laura Georgeta Coman, în proba de puşcă aer comprimat 10 m, argint prin Dacian Barna şi Andreea Bogati în proba de perechi mixte din concursul de gimnastică aerobică, şi trei de bronz, toate la sambo, prin Daniela Poroineanu (cat. 56 kg), Anda Mihaela Vâlvoi (cat. 64 kg) şi Alina-Petronela Păunescu (cat. +80 kg). Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-au calificat marţi în finala probei de dublu mixt la tenis de masă şi vor lupta pentru aur în cursul serii. România participă cu 123 de sportivi la Jocurile Europene de la Minsk, programate între 21 şi 30 iunie.

Reprezentanţii României vor concura la toate cele 15 sporturi şi discipline sportive din program: atletism, baschet 3x3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică - artistică, aerobică şi ritmică, judo, kaiac-canoe, lupte - feminin, libere şi greco-romane, sambo, tenis de masă, tir sportiv şi tir cu arcul. Rezultatele obţinute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir cu acul şi tir sportiv contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice - Tokyo 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel