Mihaela Triculescu, noul șef ANAF. Anunțul premierului Dăncilă

Mircea F. Cristian / 03 ian 2019 / 15:10
Guvern Dăncilă
Guvern Dăncilă

Surse citate de România TV anunță că Mihaela Triculescu este noul președinte ANAF.

Conform România Tv, premierul Viorica Dăncilă are pe masă numirea noului șef ANAF, care a mai lucrat în structurile acestei instituții. Schimbarea de la ANAF vine după ce ministrul Eugen Teodorovici a solicitat înlocuirea lui Ionuț Mișa. Conform sursei citate, Triculescu are o experiență de 19 ani în domeniul economic. Mihaela Triculescu a lucrat la Direcția Control Activități cu risc fiscal și intervenție rapidă a DGAF din cadrul ANAF şi este specialist în insolvenţe.

Teodorovici anunțase, joi, într-o declarație de presă, că i-a trimis premierului Dăncilă şi o variantă de înlocuitor, dar nu a precizat nume.

UPDATE

Premierul Viorica Dăncilă a semnat astăzi Decizia de numire a doamnei Mihaela Triculescu, economist cu peste 19 ani de experienţă în mediul privat, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat. Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici", conform unui comunicat de presă al Guvernului.

Mihaela Triculescu este economist ocupându-se în ultimii ani de managementul procedurii de insolvenţă pentru mai multe companii.

„Noul preşedinte ANAF este licenţiat în economie şi absolvent al studiilor de master disciplina "Analiză diagnostic şi evaluarea afacerilor" la Universitatea din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Economice. Decizia de numire intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial", se mai arată în comunicat.

Să scuturăm pomul foarte puternic

 

La rândul său, Liviu Dragnea a declarat la finalul lui 2018, că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ar trebui să se restructureze, astfel încât să poată realiza controale eficiente la marile companii.

„Eu am aşteptat doi ani de zile ca ANAF şi conducerile ANAF din aceşti doi ani de zile să înţeleagă că noi ce am vorbit în campanie nu a fost glumă. Păi, la ora asta noi nu putem să ne aşteptăm că poate să meargă o echipă de la ANAF la o megasocietate, care are în spate Big Four, Big Five, şi să se bată cu specialiştii de acolo. Nici gând! Deci, ANAF, dacă nu se restructurează rapid, în aşa fel încât să se poată bate cu aceste companii mari, înseamnă că acolo trebuie să scuturăm pomul foarte puternic", a spus Dragnea, pentru Antena 3.


Citește și:

Demitere șef ANAF. Teodorovici, anunț de ultima oră

Demitere Mișa. Vâlcu: "Asta este miza"