Mihaela Geoană, aleasă președinte. Eveniment în Parlamentul European

Cancerul de sân rămâne cea mai frecventă formă de cancer la femei în Europa, afectând 1 din 8 femei. De aceea, 5 organizații care luptă împotriva cancerului mamar din Belgia, Italia, Grecia, România și Bosnia și Herțegovina își unesc forțele, lansând astăzi, în Parlamentul European, organizația neguvernamentală Think Pink Europe.

Noua organizație non-profit colaborează, de asemenea, cu alte organizații europene și institutii cu domeniul de activitate in lupta impotriva cancerului de san. Desemnarea Mihaelei Geoană în funcţia de preşedinte a Think Pink Europe reprezintă o importantă recunoaştere internaţională a eforturilor depuse în România de Fundatia Renasterea si de Coaliţia pentru Sănătatea Femeii, a carei initiatoare este, şi a avansului înregistrat drept rezultat în ultimii ani în ţara noastră în lupta împotriva cancerului de sân.

Eveniment important

Cele 5 organizații fondatoare colaborează de multi ani. Toate 5 organizează cursele Race for the Cure®, cel mai mare eveniment sportiv din lume în lupta împotriva cancerului de sân. Prima ediție a fost găzduită în 1983 în Dallas, S.U.A., de către cea mai mare organizatie de luptă împotriva cancerului mamar din lume, Susan G. Komen. Evenimentul, desfasurat sub forma de cros sau mars, a traversat oceanul cu aproape 20 de ani în urmă, ajungand la Roma, unde se desfasoara in prezent cea mai mare ediție a Race for the Cure® din întreaga lume, insumând peste 67.000 de participanți. Astăzi, evenimentele Race for the Cure® au loc in Bruxelles, Antwerp, Namur, Bari, Bologna, Brescia, Atena, București și Saraievo. Colaborare transfrontalieră Cursele Race for the Cure® sunt organizate de Susan G. Komen Italia (Italia), Alma Zois (Grecia), Fundația Renasterea (România), JDC (Bosnia și Herțegovina) și Think-Pink (Belgia). Cele 5 organizații au făcut schimb de informații și bune practici în ultimii doi ani.

[citeste si]

"A sosit timpul să aprofundăm colaborarea prin înființarea unei noi organizații: Think Pink Europe. Suntem mândri că prezentăm această colaborare în Parlamentul European. Colaborarea face parte din ADN-ul nostru. Prin acest pas, ne concentrăm mai mult ca niciodată asupra colaborării transfrontaliere ", spune Jürgen Vanpraet (Think-Pink), care va acționa în calitate de director general al Think Pink Europe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel