Mihaela Bilic, cură de slăbire - înghețată cu banane și ciocolată: Mâncam o cutie pe zi

Mihaela Bilic, medic specialist în nutriție, spune că „vara ar fi mai tristă fără înghețată”. La un moment dat, a testat dieta cu înghețată.

„Vara ar fi mai tristă fără înghețată. Dacă întrebi un copil ce și-ar dori să mănânce, în 8 cazuri din 10 va spune cartofi prăjiți. Iar dacă nu îi e foame sau are chef de ceva dulce, îți va spune înghețată. Oare noi, adulții, n-am face aceleași alegeri dacă n-ar exista auto-cenzura impusă de rațiune și dietetică? Oare am putea să ne săturăm vreodată de înghețată, să fim indiferenți și imuni la vitrinele frigorifice în care se lăfăie cu nerușinare valuri cremoase și multicolore cu deliciosul desert?

Există o doză maximă admisă de înghețată într-o zi?

Îmi vine să spun NU, dacă mă gândesc la anii mei de rezidențiat la Spitalul Universitar, în care mâncam o cutie de înghețată/zi. Asta era cura mea de slăbire autoinventată, pe cât de eficientă, pe atât de plăcută: 600 cal/zi provenite exclusiv din produsul de care nu mă puteam sătura- înghețată cu banane și ciocolată. E adevărat, după câteva luni de astfel de dietă, nu mai mi-au trebuit dulciuri ani la rând. Să nu vă fie teamă pentru siluetă, înghețata e cel mai dietetic desert, iar plăcerea se dublează pentru că are și consistență cremoasă!

Există o formă ideală pentru înghețată? Eu aș spune că nu contează forma, doar semi-TOPITĂ să fie. Știm cu toții că înghețata cea mai bună e aia la cutie (pentru că e multă), în special când ajungi la fundul cutiei (pentru că e topită) Sigur că și înghețata la cornet sau înghețata pe băț are farmecul ei, dar răsfățul suprem nu-l poți obține decât cu o înghețată la cutie, toată doar pentru tine.

Când trebuie mâncată înghețata?

După masă, ca desert, dacă suntem moderați și echilibrați și ne putem limita la 1-2 cupe. Sau în loc de mâncare, ca aliment, pentru păcătoșii excesivi care au dificultăți în a respecta porția corectă???? Industrială sau făcută în casă? Industrială îndrăznesc să spun, pentru că doar așa va fi "umflată" cu aer, pufoasă, voluminoasă și mai săracă în calorii. Sau și mai bine să fie artizanală, acel "gelato" de care italienii sunt atât de mândri și care a cucerit tot mapamondul.

E sigur că înghețata merge bine la prânz, pe căldură, dar și seara, pe răcoare. Și tot sigur e că se potrivește și cu soarele arzător și cu ploaia liniștitoare. Iar ca locație, ați ghicit: e bună și la mare și la munte și în vacanță și la serviciy și la școală și la volan. Dar cea mai bună înghețată e aia din canapea, savurată în timp ce vezi un film sau citești o carte.

Insă cine sunt eu să fac recomandări sau să impun reguli? N-am făcut altceva decât să gândesc cu voce tare (un fel de-a zice) și sâ confirm ceea ce, probabil, mulți știu/simt/intuiesc: tare faină invenție, înghețata asta, face "chimie" bună cu noi. Iar vorbele lui Hipocrate, părintele medicinii, confirmă încă din Antichitate că ea, înghețata (așa cum exista pe atunci), trezește pofta de viață și creează stare de bine, deci liber la plăcere...înghețată! Amănuntele le decideți voi”, a scris Mihaela Bilic pe  Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel