Porturile italiene, închise. Pe unde ajung migranţii în Europa, acum

Numărul migranţilor care au traversat Marea Mediterană din Africa în Europa a crescut în iulie cu 22%, în contextul restricţiilor impuse de Italia la debarcare, a anunţat marţi Frontex, agenţia de protecţie a frontierelor Uniunii Europene, citată de DPA.

Italia şi-a închis porturile pentru navele care salvează migranţi din Marea Mediterană şi insistă ca alte state membre ale UE să accepte mai întâi să îi primească pe cei aflaţi la bord. Frontex a constatat că în iulie au ajuns în Europa pe traseul prin centrul Mediteranei circa 1100 de migranţi, faţă de 1150 în iunie. În primele şapte luni din 2019, au urmat această rută aproape 4900 de migranţi, ceva mai mult de un sfert din bilanţul perioadei corespunzătoare din 2018.

În Spania au trecut din ianuarie până în iunie 13.000 de migranţi, arată datele publicate marţi. Cel mai folosit traseu în acelaşi interval a fost cel prin estul Mării Mediterane spre Grecia, unde s-au înregistrat anul acesta 28.200 de sosiri, din care 5800 în iulie. Scăderea de 6% faţă de primele şapte luni din 2018 se datorează în special numărului mai mic de traversări ale frontierei terestre dintre Turcia şi Grecia, în schimb insulele greceşti au primit cu 25% mai mulţi migranţi.

Numărul migranţilor care au folosit ruta prin vestul Balcanilor a fost de aproape 5800 în 2019, dublu faţă de perioada similară de anul trecut. În total, pe principalele trasee urmate de migranţi s-au înregistrat anul acesta 54.300 de treceri ilegale ale frontierelor, număr cu 30% mai mic decât în ianuarie-iulie 2018, mai arată Frontex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel