Mierea, pe primul loc în tratarea tusei. Recomandare oficială

Mierea și medicamentele fără prescripție medicală ar trebui să fie pe primul loc ca opțiune de tratament în caz de tuse, recomandă cele mai recente ghiduri terapeutice din Marea Britanie, potrivit BBC News. 

Antibioticele ar trebui rareori să fie prescrise de medici pentru tuse, deoarece în majoritatea cazurilor nu contribuie la îmbunătățirea simptomelor, spun oficialii din domeniul sănătății. De cele mai multe ori, tusea se calmează spontan în două-trei săptămâni.

Noile recomandări adresate medicilor sunt menite să contribuie la rezolvarea problemei rezistenței la antibiotice.

Utilizarea în exces a antibioticelor duce la apariția unor bacterii rezistente la medicamente, astfel încât infecțiile devin din ce în ce mai greu de tratat.

Remediile naturale, prima linie de terapie

O băutură caldă cu miere, eventual și cu lămâie și ghimbir este un remediu bine cunoscut pentru tuse și durere în gât.

Medicamentele pentru tuse care conținând pelargoniu sau dextrometorfan ar putea fi, de asemenea, benefice pentru ameliorarea simptomelor.

Acestea sunt noile recomandări propuse de Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire (NICE) și Institutul de Sănătate Publică din Anglia.

Pacienții sunt sfătuiți să utilizeze aceste tratamente și să aștepte ca simptomele să se îmbunătățească singure, înainte de a merge la medicul specialist.

Antibioticele, contraindicate în majoritatea cazurilor de tuse

În cele mai multe cazuri, tusea este cauzată de virusuri, ceea ce înseamnă că antibioticele (care se utilizează doar împotriva bacteriilor) nu sunt eficiente. Cu toate acestea, cercetările arată că 48% dintre medicii din Marea Britanie prescriu antibiotice pentru tuse sau bronșită.

Dr. Susan Hopkins, director adjunct al Institutului de Sănătate Publică din Anglia, atenționează că: „Rezistența la antibiotice este o problemă enormă și trebuie să luăm măsuri acum pentru a reduce utilizarea antibioticelor. Aceste noi recomandări vor sprijini medicii pentru a reduce prescripțiile de antibiotice și încurajăm pacienții să urmeze sfaturile medicilor privind auto-îngrijirea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel