Mielom multiplu. Nou tratament inovator compensat

A fost inclusă pe lista medicamentelor oferite în regim compensat o nouă opțiune de tratament inovator pentru pacienții cu mielom multiplu, care au recăzut după cel puțin o cură de tratament anterioară.

Noua opțiune terapeutică a fost inclusă pe lista medicamentelor oferite în regim de compensare 100%, în urma actualizării listei de medicamente compensate şi gratuite de la finalul lunii septembrie ac.

Tratamentul va fi oferit pe baza unui contract cost-volum încheiat între compania producătoare și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Terapia a primit statutul de medicament orfan din partea Agenției Europene a Medicamentului în 2008, fiind aprobat în procedură accelerată de către agenție în 2015.

Tratamentul a fost aprobat în asociere cu o altă moleculă, pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu mielom multiplu, care au primit cel puţin o terapie anterioară. 

Mielomul multiplu este o formă incurabilă, rară și foarte agresivă de cancer al sângelui, care afectează măduva osoasă.

39.000 de pacienți 

În fiecare an, sunt diagnosticaţi cu mielom multiplu aproximativ 39.000 de pacienţi în întreagă Europă şi sunt raportate 24.000 de decese.

Aproximativ 37% dintre persoanele diagnosticate au mai puțin de 65 de ani. 

Cele mai frecvente simptome ale mielomului multiplu sunt durerile puternice de spate, infecțiile repetate, anemia, insuficiența renală, fracturile sau tasarea vertebrelor.

Boala este foarte complexă și este caracterizată de perioade de remisiune, urmate de recădere, ceea ce înseamnă că boala revine într-o formă mult mai agresivă.

În timp, mielomul multiplu progresează, perioadele în care este ținut sub control se scurtează, complicațiile se înmulțesc, calitatea vieții scade, iar boala afectează viața pacientului sub toate aspectele sale, fizic, psihic, social și familial. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel