Urmărește emisiunea live


Microsoft Corp, premieră în ultimii 17 ani. Revenire spectaculosă pe bursă

Capitalizarea de piaţă a grupului american Microsoft Corp a revenit vineri peste pragul de 500 miliarde de dolari, o premieră în ultimii 17 ani, după ce compania a raportat rezultate trimestriale peste estimările analiştilor, informează Reuters, potrivit Agerpres.

La debutul şedinţei de tranzacţionare, acţiunile celui mai mare producător mondial de software au crescut cu 2,1%, până la 65,54 dolari, ceea ce evaluează compania la 510,37 miliarde de dolari. Ultima dată când Microsoft era evaluată la peste 500 miliarde de dolari a fost în luna martie 2000, în zilele de glorie ale sectorului IT.

În pofida creşterii, capitalizarea de piaţă a Microsoft este mult în urma celei a Apple Inc., evaluată la 642 miliarde de dolari, sau a Alphabet Inc, firma mamă a Google, evaluată la 570 miliarde de dolari.

Joi seară, Microsoft a dat publicităţii rezultatele pe trimestrul al doilea care au depăşit estimările analiştilor atât în ceea ce priveşte veniturile cât şi profitul. Este pentru a şaptea oară în ultimele opt trimestre când rezultatele Microsoft au depăşit estimările analiştilor.

De la preluarea funcţiei de CEO al Microsoft, Satya Nadella a reuşit să relanseze compania datorită eforturilor sale în domeniul serviciilor cloud. În luna februarie 2014, când Satya Nadella a fost numit în fruntea Microsoft, acţiunile companiei erau cotate la 34 de dolari iar valoarea de piaţă a companiei era de 315 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel