Microsoft, Amazon şi Google, aplicație pentru prevenirea foametei

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Microsoft, Amazon şi Google s-au asociat cu mai multe organizaţii internaţionale pentru a preveni riscurile de foamete pe plan mondial cu ajutorul inteligenţei artificiale, potrivit unei iniţiative ce a fost prezentată duminică.

În loc să abordeze chestiunea foametei odată ce aceasta a făcut deja numeroase victime, giganţii din domeniul tehnologiilor de vârf 'vor utiliza puterea datelor' pentru a analiza, a anticipa situaţiile de risc şi a trece la acţiune înainte ca ele să degenereze într-o veritabilă criză umanitară, au explicat într-un comunicat reprezentanţii Băncii Mondiale şi cei ai Organizaţiei Naţiunilor Unite. În 2017, peste 200 de milioane de persoane din nord-estul Nigeriei, Somalia, Sudanul de Sud şi Yemen au fost afectate de foamete sau de situaţii de cvasi-foamete din cauza unei serii de factori: conflicte, sărăcie, dezastre climatice şi preţuri alimentare.

Peste 120 de milioane de oameni, afectați de foamete

În plus, 124 de milioane de persoane trăiesc în prezent în situaţii de insecuritate alimentară, iar supravieţuirea lor depinde de un ajutor umanitar de urgenţă, au detaliat autorii raportului. 'Faptul că milioane de oameni, din care numeroşi copii, suferă încă de malnutriţie severă şi de foamete în secolul al XXI-lea este o tragedie mondială', a declarat Jim Yong Kim, preşedintele Băncii Mondiale, citat în acelaşi comunicat. 'Suntem pe care să formăm o coaliţie mondială inedită pentru a spune 'ajunge!, a adăugat el.

FAM, alerte în caz de criză

Mecanismul de Acţiune împotriva Foametei (FAM, potrivit acronimului din limba engleză) va furniza primele semnale de alertă identificând crizele alimentare ce ar putea să se transforme în foamete. Acest lucru va permite declanşarea unor programe de finanţare destinate unei intervenţii rapide. 'Dacă vom putea să prezicem când şi unde va fi foamete, vom putea să salvăm vieţi, reacţionând mai devreme şi mai eficient', a declarat Brad Smith, preşedintele Microsoft. Google, Microsoft şi Amazon Web Services, dar şi alte companii de tehnologie, vor funiza expertiza necesară pentru dezvoltarea unei serii de modele analitice, denumite 'Artemis', care folosesc inteligenţa artificială şi învăţarea automată pentru a face previziuni în timp real despre gravitatea crizelor alimentare. 'Inteligenţa artificială şi învăţarea automată sunt foarte promiţătoare pentru a detecta penuriile alimentare asociate culturilor distruse, secetei, dezastrelor naturale şi conflictelor armate', a explicat Brad Smith. Învăţarea automată ('machine learning') este o metodă utilizată în domeniul inteligenţei artificiale, care, pornind de la algoritmi, examinează un ansamblu de date pentru a analiza în cele din urmă situaţii noi. FAM va fi iniţial lansat într-un grup mic de ţări vulnerabile, înainte de a fi extins la nivel mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel