Michael Phelps salută performanţa ''incredibilă'' a lui Kristof Milak la 200 m fluture

Înotătorul american Michael Phelps, câştigătorul a 23 de medalii de aur la Jocurile Olimpice, a salutat performanţa "incredibilă" a ungurului Kristof Milak, care a spulberat recordul mondial la 200 m fluture, miercuri la Gwangju (Coreea de Sud), cu ocazia Campionatelor Mondiale de nataţie.

Cu timpul de 1min 50 sec 73/100, stabilit în finala de miercuri, înotătorul în vârstă de 19 ani a îmbunătăţi cu 78/100 recordul stabilit de Phelps în 2009, la CM de la Roma.

Legendarul înotător american a subliniat, totodată, că maniera în care Kristof a reuşit această performanţă i-a mai atenuat tristeţea pe care a simţit-o pentru pierderea unui record pe care îl deţinea de zece ani.

"Cu toată frustrarea pe care o simt pentru prăbuşirea acestui record, nu pot să nu fiu mai fericit văzând modul în care el a reuşit acest lucru", a declarat Phelps pentru New York Times.

"Ultimii 100 de metri ai acestui băiat au fost incredibili. El a realizat un super 200 m fluture, de la început până la sfârşit", a adăugat americanul, supranumit "'Peştele zburător".

După ce a fost aproape de timpul lui Phelps o bună parte a sezonului, Milak a reuşit în final să-l doboare, iar performanţa sa este şi mai remarcabilă în condiţiile în care recordul americanului a fost stabilit într-o perioadă în care combinezoanele erau încă autorizate.

"Acest lucru s-a întâmplat pentru că a existat un băiat care vrut să o facă, visa să o facă şi a înţeles ce trebuie să facă pentru a reuşi", a mai spus americanul.

Proba de 200 m fluture era una dintre favoritele lui Michael Phelps, care a reuşit să cucerească cinci titluri mondiale şi trei medalii olimpice de aur pe această distanţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel