Michael Phelps, la un pas de sinucidere

phelps-gold_940-8col
phelps-gold_940-8col

Michael Phelps, cel mai bun înotător din istorie a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Chicago faptul că în spatele performanțelor sportive remarcabile, au existat și multe momente de slăbiciune.

Phelps a povestit că a întâmpinat momente groaznice, de depresie, anxietate, probleme de sănătate care i-au marcat existența, care au culminat cu o tentativă de suicid. Cele mai severe episoade de depresie prin care a trecut, au fost cele de după Jocurile Olimpice. 

„După Jocurile Olimpice din 2004 am căzut într-o depresie majoră. Mi-am dorit foarte mult să câştig medalia de aur, să dobor recorduri, iar presiunea de pe umerii mei era imensă", a dezvăluit Phelps.

Totuşi, cele mai dramatice căderi le-a avut după Jocurile Olimpice din 2012. „Nu mai voiam să sport, voiam să mă retrag. De asemenea, nu mai voiam să trăiesc. Am stat în dormitorul meu, în pat, între trei şi cinci zile. Nu am mâncat mai nimic, abia dacă am aţipit de câteva ori şi îmi doream să nu mai fiu în viaţă."

Michael Phelps: „Tremuram tot, îmi era frică de viitor"

Sportivul a spus că deşi traversa stări de anxietate extrem de proaste, încă nu era pregătit să renunţe la viaţă, deşi era tentat. Într-un moment de luciditate, a pus mâna pe telefon și a cerut ajutor. „Îmi amintesc în ce hal eram când am ajuns pentru prima zi de tratament. Tremuram tot şi eram nervos în legătura cu schimbările cu care aveam să mă confrunt. Îmi era teamă de viitor." 

În cele din urmă, Phelps și-a revenit după numeroase ședințe de psihoterapie și tratamente medicamentoase. Aceste experiențe l-au determinat să creeze o fundaţie care să-i ajute pe cei care au probleme cu depresia. „Am vorbit despre experienţele mele personale pentru a-i determina pe oameni să apeleze la ajutor de specialitate şi să-şi salveze vieţile", a declarat Michael Phelps. 

Michael Phelps este cel mai titrat înotător din istorie şi recordman-ul de medalii câştigate la Jocurile Olimpice, cu un total de 28.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel