Michael Cohen solicitare pentru Trump

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, a atacat în justiţie joi Trump Organization, fostul său angajator, pentru a-i cere rambursarea a cel puţin 1,9 milioane de dolari drept onorarii de avocat, conform AFP şi Reuters.

În reclamaţia sa, înregistrată la Curtea Supremă a statului New York, Michael Cohen afirmă că plata onorariilor sale de apărător era prevăzută printr-un acord încheiat cu Trump Organization, holding al lui Donald Trump şi că ar exista o încălcare a contractului. Inculpat anul trecut pentru fraudă bancară şi fiscală, precum şi pentru încălcarea unor legi electorale, iar apoi condamnat în decembrie după ce a pledat vinovat, Michael Cohen afirmă în document că Trump Organization i-a plătit iniţial onorariul de avocat, de la primele anchete ale Congresului, în vara anului 2017, până în mai 2018. Dar după această dată, în timp ce informaţiile începeau să circule despre o colaborare a lui Michael Cohen cu anchetatorii, Trump Organization nu i-a mai acoperit cheltuielile din justiţie ale fostului om de încredere al miliardarului.

A recunoscut că a mințit

La sfârşitul lunii ianuarie 2019, onorariile de avocat nerambursate se ridicau la 1,9 milioane de dolari, conform plângerii. Michael Cohen, care a lucrat zece ani pentru Donald Trump şi Trump Organization, a recunoscut că a minţit în Congres cu privire la proiectele privind construcţia unui Turn Trump la Moscova - în centrul anchetei procurorului special Robert Mueller despre o eventuală complicitate cu Rusia în campania lui Trump în 2016 - şi că a plătit două presupuse dame de companie ale lui Trump în schimbul tăcerii lor asupra acestei legături. În cursul mai multor audieri recente în Congres, pentru care el era însoţit de avocatul să Lanny Davis, el a spus şi repetat că a făcut toate acestea doar pentru a-l proteja pe Donald Trump. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel