Mișcarea România Împreună, Cioloș, partid. Primul nume important care pleacă: Drumurile noastre se despart

Fostul ministru pentru dialog social în guvernul condus de Dacian Cioloş, Violeta Alexandru, a anunţat, sâmbătă, că va înceta colaborarea cu "echipa Cioloş", după anunţul fostului premier privind înfiinţarea partidului "Mişcarea România Împreună". Ea a afirmat că "orice nouă construcţie politică neclarificată doctrinar confuzează electoratul" şi "canibalizează opoziţia de astăzi". 

"Am ajutat tehnic, cât am putut, echipa Cioloş şi în mandatul guvernamental şi după, întrucât promitea să aducă în dezbaterea publică subiecte de interes. Apărând ieri (vineri - n.r.) un partid politic, devine imposibil de explicat unde se opreşte partea tehnică (ro100) şi unde începe partea politică (ro+), oamenii fiind confuzaţi când lucrurile sunt amestecate. Am cerut asociaţiei Ro100 să înlăture fotografia mea de pe site. După o perioadă în care am lucrat împreună şi la care mă uit cu respect, în această etapă drumurile se despart", a afirmat Violeta Alexandru într-o postare pe Facebook. 

Ea este de părere că, pentru a genera schimbarea, "oamenii care au disponibilitate să se implice ar trebui să se regăsească în partidele mainstream, creând o masă critică acolo favorabilă unui curent de modernizare".

Construcție neclarificată doctrinar 

" Orice nouă construcţie politică neclarificată doctrinar confuzează electoratul, un electorat sufocat de modelul populist promovat de PSD-ALDE, canibalizează opoziţia de astăzi, mai ales USR. Voturile se vor risipi. Plătim un preţ prea mare în condiţiile în care, oricum, la un moment dat, opoziţia tot va trebui să colaboreze. Matematic, istoric vorbind, la momentul asumării guvernării, partidele trebuie să formeze împreună o majoritate. Aşadar, astăzi ni se spune că nu se poate lucra cu partidele existente dar în viitor - da, se vor găsi explicaţii să se poată. Nu este corect faţă de oamenii cărora li se cere astăzi susţinerea", afirmă fostul ministru. 

Ea spune, totodată, că "minimizarea importanţei clarificării doctrinare şi implicit a rolului jucat de familiile politice asupra educaţiei civice contribuie din plin la confuzia generală, ulterior la dezamăgirea generală şi, în final, la dezinteresului masiv în rândul oamenilor faţă de treburile cetăţii". 

Două capete

"Spun asta nefiind convinsă, dar nu e rolul meu să insist, în ce măsură partidul înfiinţat de premierul Cioloş este un partid de dreapta sau de stânga. Personal am încercat mai de mult să mă lămuresc. Mă gândesc, însă, că temele mari de pe agenda publică vor forţa noua formaţiune să se clarifice doctrinar. Un discurs axat exclusiv pe bun simţ, a fi împreună, onestitate, transparenţă, etc. fără propuneri de politici publice într-o viziune politică sau alta, pe marginea temelor grele din societate, nu durează prea mult ", completează Violeta Alexandru. 

Ea îşi exprimă speranţa că mesajul său va da curaj "celor cam mulţi care merg la două capete, Ro100 şi PNL". 

[citeste si]

"Ştiu că ne place să ne scuzăm prin faptul că lucrurile sunt într-o continuă aşezare în România. Ca să fim clari, se numeşte oportunism. În vara anului trecut am acceptat invitaţia preşedintelui PNL, Ludovic Orban, de a îi fi consilieră în domeniul Bunei Guvernări, promovând un mod de lucru bazat pe eficienţă, asumare, pe deschiderea către nou/inovare şi pe spirit de echipă", conchide Violeta Alexandru. 

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, vineri, că a depus la tribunal cererea de înfiinţare a partidului "Mişcarea România Împreună". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel