EXCLUSIV  Mișcarea lui Dragnea care îl BLOCHEAZĂ pe Grindeanu

Potrivit unor surse DCNews, premierul Sorin Grindeanu  nu poate face nici o numire sau eliberare din funcție pentru că Secretariatul General al Guvernului refuză să trimită decretele semnate de premier la Monitorul Oficial. Acesta este și motivul pentru care numirea lui Victor Ponta în funcția de secretar general nu s-a realizat. 

Secretariatul General al Guvernului este cel care trimite la Monitorul Oficial decretele guvernamentale. În conferința de seara trecută, premierul Grindeanu a indicat tuturor să urmărească Monitorul Oficial, în sensul că va apărea decizia numirii lui Victor Ponta în funcția de secretar general al Guvernului. Acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru că Secretariatul refuză să trimită documentele la Monitorul Oficial. 

Miza reprezentată de numirea lui Victor Ponta ca secretar general al Guvernului era de atragere a miniștrilor săi, însă el nu ar fi rămas în această funcție decât până la eventuala trecere a moțiunii de cenzură, funcția nefiind una pe măsura fostului premier. În condițiile refuzului trimiterii documentelor către Monitorul Oficial, totul este blocat, aceasta fiind și explicația pentru care Liviu Dragnea a plecat la școala de vară a tineretului Social Democrat, pe litoral. 

Singura posiblitate pentru deblocarea situației este ca premierul Grindeanu să facă plângere penală pe numele celor care refuză să trimită documentele, pentru abuz în serviciu, însă totul ar putea să dureze. Până când situația se soluționează fie în justiție, fie administrativ, Sorin Grindeanu este blocat: el nu poate să numească și să elibereze pe nimeni din funcție. Nici măcar demisiile cu care a fost de acord, ale lui Sevil Shhaideh, Olguța Vasilescu și Carmen Dan nu pot fi activate, pentru că documentele nu pot ajunge la Monitorul Oficial.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel