Mișcare de amploare: ”Nu cedez Roșia Montană”. PROTESTE în București și Cluj

Protest Roșia Montană
Protest Roșia Montană

Pe Facebook se pregătește o amplă mișcare împotriva Guvernului Tudose. 

de-click.ro anunță că ”Roșia Montană este în pericol” și că ”acesta este cel mai important email pe care l-am scris în ultimii ani. Guvernul Tudose vrea să stingă arbitrajul cu Gabriel Resources și să cedeze Roșia Montană. Primul pas deja l-a făcut anunțând că va încerca să retragă dosarul Roșia Montană de la UNESCO.”

Comunitatea a trimis un link unde se poate modifica poza de profil la Facebook cu una pe care scrie ”Nu cedez Roșia Montană”. 

(w670) 

În plus, face o chemare în stradă pentru vineri, 1 septembrie 2017, în București, la Piața Victoriei, și-n Cluj, la Piața Unirii. 

Iată în continuare textul transmis prin e-mail: 

Pentru mine și colegii mei de la de-clic, Roșia Montană este acasă. Deși nu m-am născut în satul din Apuseni, acolo am învățat să lupt pentru libertate și să-mi pun speranța în oameni. Tot acolo, am decis că voi rămâne în România pentru a lupta împotriva unui sistem corupt și puternic alterat de lăcomia politicienilor. În toți acești ani, Roșia Montană a fost speranța că România poate avea un viitor mai bun. Ce simt eu legat de Roșia Montană, simt mii de oameni din toate colțurile lumii. Ne leagă o profundă solidaritate și o voință de fier.

Acum, după patru ani de la protestele din 2013, Guvernul Tudose se joacă din nou cu focul sau mai bine zis, cu cianura. Primul-ministru vrea să bată palma cu Gabriel Resources și să distrugă Roșia Montană. Motivațiile sale sunt multiple: de la teama de a se afla de afacerile sale dubioase cu RMGC, la dorința de a rămâne servil unei corporații care a știut să îi fie complice.

În ultimele săptămâni, presa a scris despre dorința premierului de a pune capăt arbitrajului cu Gabriel Resources. Guvernul vrea să se dea bătut, să semneze o pace care va îngenunchea România. Pentru stingerea litigiului, Tudose vrea să cedeze Roșia Montană și să permită avansarea minei. Primul pas a fost făcut, așa cum chiar premierul a mărturisit: va încerca să retragă dosarul Roșia Montană de la UNESCO și să ia șansa protejării patrimoniului și dezvoltării durabile a localității.

[citeste si]

În 2013 puterea lor era aproape absolută: coaliția de guvernare avea o majoritate covârșitoare și nimic nu părea să le pună frână. Dar mobilizarea fără precedent a cetățenilor și hotărârea cu care am asaltat strada, i-a făcut să dea înapoi. Am continuat protestul în ciuda vremii, a oboselii, a presei care născocea cele mai deșănțate minciuni despre noi. Toamna românească, așa cum a fost numit protestul nostru, a făcut înconjurul pământului, am apărut pe prima pagină a marilor ziare și am inspirat cetățeni din toată lumea.

Anunțul privind retragerea dosarului UNESCO sau încetarea arbitrajului ar putea sosi oricând. Evenimente de protest sunt programate în toată țara pe 1 septembrie, adică peste doar 2 zile. Este crucial să ne mobilizăm până atunci și să demonstrăm că suntem uniți, solidari și fermi.

Schimbă-ți acum fotografia profilului de Facebook și pregătește-te de protestul pentru Roșia Montană: pet cu pietricele, banner, pancartă, un mesaj inteligent pentru clasa politică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel