Mexicul va construi nave speciale pentru a elimina sargasele de pe plaje

Mexicul va investi circa 2,7 milioane de dolari pentru a lupta împotriva sargaselor, algele de culoare brună care împânzesc plajele sale paradiziace din Caraibe, construind nave speciale, a declarat luni ministrul mexican al marinei, Rafael Ojeda, relatează AFP.

Prima navă va fi gata în câteva luni, a declarat Rafael Ojeda într-o conferinţă de presă, adăugând că este nevoie de cel puţin zece pentru a rezolva această problemă. Pentru a reduce costurile, Mexicul va şi construi aceste bărci, numite 'Sargaceras', care vor aspira algele din ocean. 'Suntem convinşi că vom rezolva această problemă', a declarat preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador, după ce activităţile turistice au fost afectate în statul Quintana Roo (est), unde se găsesc staţiunile Cancun şi Playa del Carmen.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, sargasele sunt împinse de vânturi şi curenţi dintr-o zonă detectată în 2011, situată între America de Sud şi Africa. Până atunci, exista o singură mare de sargase, în nordul Atlanticului, la est de Statele Unite. Nutrienţii - rezultat al activităţilor umane - proveniţi din marile râuri, deşertificarea solului şi încălzirea globală, favorizează proliferarea acestora, afirmă experţii. Studiile au arătat că, după un prim val în 2015, acest fenomen a explodat în Mexic în 2018, cu sosirea a 24 de milioane de metri cubi de sargase, echivalentul a 3.000 de terenuri de fotbal. Sargasele afectează coastele Mexicului de la Marea Caraibilor şi eliberează prin uscare hidrogen sulfurat şi amoniac, care pot provoca dureri de cap, greţuri şi vărsături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel