METROU OTOPENI. CE a acceptat cererea de finanțare

metrou Bucuresti
metrou Bucuresti

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunţat joi că, în urma depunerii aplicaţiei rescrise pentru magistrala de metrou M6, Comisia Europeană a acceptat cererea de finanţare a acesteia.

”Duminică, 24 decembrie, Ministerul Transporturilor a depus aplicaţia rescrisă pentru magistrala de metrou M6. A fost acceptată cererea de finanţare de către Comisia Europeană şi este vorba de legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă' - Otopeni”, a declarat Stroe în debutul şedinţei de Guvern.

El a arătat că magistrala de metrou va avea o lungime de 14,2 km şi 12 staţii, valoarea totală a proiectului fiind de 1,391 miliarde euro.

[citeste si]

”Este un lucru foarte bun. Ajunşi în această etapă, lucrurile nu mai pot da înapoi. Avem finanţarea asigurată. Diferenţa de 300 de milioane de euro pentru realizarea integrală a magistralei de metrou va fi asigurată de BERD, care s-a oferit să facă această finanţare”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Pe de altă parte, Felix Stroe i-a informat pe membrii Guvernului că ”BNR a confirmat că în conturile ţării a intrat suma de 439 milioane de euro ca urmare a achitării aplicaţiilor anunţate anterior privind Gurasada - Simeria, Câmpia Turzii - Ocna - Târgu Mureş şi Sebeş - Turda”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel