Metrorex vrea prelungirea Magistralei 2 cu împrumut japonez

Sursa: Metrorex
Sursa: Metrorex

Prelungirea Magistralei 2 de metrou cu câteva staţii, de la staţia Pipera, este o prioritate a Metrorex, pentru reducerea timpului dintre trenuri de la 3 minute la 1 minut, a declarat joi directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu.

"Este o prioritate a noastră, acum căutăm sursa de finanţare, pentru a da drumul la studiul de fezabilitate, în vederea extinderii Magistralei 2 în zona Pipera, pentru a reduce timpul de la 3 minute la 1 minut", a afirmat Dumitru Şodolescu.

Referindu-se la aglomeraţiile care se înregistrează la staţiile Pipera şi Aurel Vlaicu, directorul Metrorex a explicat că la ambele staţii urmează să fie construite ieşiri suplimentare în urma unui protocol încheiat cu Primăria Sectorului 2 şi Primăria Capitalei.

Pe de altă parte, acesta a estimat că licitaţia pentru cel de-al doilea tronson al Magistralei 6 (Otopeni - 1 Mai) va fi lansată în luna iulie a acestui an.

"Avem documentaţia gata, lucrează colegii de la departamentele de specialitate, luni avem o nouă întâlnire cu reprezentanţii Agenţiei Internaţionale de Cooperare a Japoniei şi sperăm să închidem, în aşa fel încât acordul de împrumut să fie amendat în sensul de a fi folosit pe tronsonul al doilea în proporţie de 85% şi 15% pe primul tronson. Deci estimăm că în luna iulie vom lansa licitaţia şi pentru al doilea tronson", a afirmat Şodolescu.

Magistrala 5 va fi gata în decembrie

Acesta a apreciat că lucrările ar putea fi gata cel mai devreme la sfârşitul anului 2023, dacă nu vor exista contestaţii.


"Nu există decât un singur termen pentru punerea în funcţiune, şi anume 48 de luni, asta înseamnă de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor curg cele 48 de luni, celelalte secţiuni - Infrastructură, Arhitectură, Automatizare, trebuie să se încadreze în acest grafic de finalizare de 48 de luni - sfârşitul lui 2023, dacă nu vor fi contestaţii care sunt în afara controlului nostru", a precizat directorul Metrorex.

Despre data punerii în folosinţă a Magistralei 5 (Eroilor - Drumul Taberei), secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea, s-a pronunţat pentru începutul lunii decembrie a acestui an.

"Cu siguranţă metroul din Drumul Taberei va fi gata anul acesta, nici nu punem în discuţie lucrul acesta. La sfârşitul lunii noiembrie se vor face toate acele probe, iar la începutul lunii decembrie să punem şi în funcţiune acel tronson de metrou. A fost acea problemă de automatizări, s-a rezolvat şi ea, nu a fost o problemă din vina constructorului sau a Metrorex, au fost nişte contestaţii care au durat aşa de mult", a expicat Dragoş Titea. 

Vezi și: USLM: Nu există niciun act de sabotaj intenţionat la metrou decât deciziile managementului societăţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel